Bao med friterad räka, sallad på picklad morot och rättika samt lime/misodressing

Recept skapat av Matlagerskan

Recept-bao-friterad-räka-gastronomiklubben-provinum

Ingredienser

  • 20 st

    stora råa räkor – MCS-märkta

  • 2 dl

    vetemjöl

  • 1,5 dl

    ljust öl

  • 1

    äggvita

  • 1 tsk

    bakpulver

  • salt

  • 2 dl

    panko

  • 8 dl

    neutral olja till fritering

  • Sallad:
  • 1 stor

    morot

  • 10 cm

    rättika

  • 2 msk

    ättika

  • 0,5 dl

    socker

  • 1 dl

    vatten

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    chiliflakes

  • Dressing:
  • 1 msk

    misopasta

  • 1 msk

    risvinäger

  • 1,5 dl

    majonnäs

  • 2 msk

    skivad gräslök

  • 2 droppar

    sesamolja

  • Till servering:
  • 8 små

    baobuns – ångade

  • gräslök

ca 60 min

Gör så här

Gör så här:

Vispa ihop ingredienserna till en klumpfri frityrsmet.

Strimla morot och rättika fint och pickla i en lag av ättika, socker, vatten o salt – låt stå svalt.

Rör ihop och smaka av dressingen.

Ånga baos och låt ligga kvar i bambukorgen med en kökshandduk över.

Hetta upp oljan till 180 grader. Torka av räkorna och doppa i frityrsmet och rulla sedan snabbt i panko innan de friteras gyllne i oljan. Låt rinna av på hushållspapper och salta.

Servera räkorna i de ångade bröden ihop med dressing och sallad.