Recept skapat av Matlagerskan
Recept skapat av Matlagerskan
20 st
stora råa räkor – MCS-märkta
2 dl
vetemjöl
1,5 dl
ljust öl
1
äggvita
1 tsk
bakpulver
salt
2 dl
panko
8 dl
neutral olja till fritering
1 stor
morot
10 cm
rättika
2 msk
ättika
0,5 dl
socker
1 dl
vatten
1 nypa
salt
1 nypa
chiliflakes
1 msk
misopasta
1 msk
risvinäger
1,5 dl
majonnäs
2 msk
skivad gräslök
2 droppar
sesamolja
8 små
baobuns – ångade
gräslök
Gör så här:
Vispa ihop ingredienserna till en klumpfri frityrsmet.
Strimla morot och rättika fint och pickla i en lag av ättika, socker, vatten o salt – låt stå svalt.
Rör ihop och smaka av dressingen.
Ånga baos och låt ligga kvar i bambukorgen med en kökshandduk över.
Hetta upp oljan till 180 grader. Torka av räkorna och doppa i frityrsmet och rulla sedan snabbt i panko innan de friteras gyllne i oljan. Låt rinna av på hushållspapper och salta.
Servera räkorna i de ångade bröden ihop med dressing och sallad.