Bao buns med friterad räka, sallad på picklad morot och rättika samt lime/misodressing

Recept skapat av Matlagerskan

Bao buns passar utmärkt med mjukt med friskt vin från Lombardiet, gjord på druvan Trebbiano di Lugana. Den subtila mandeltonen och den något oljiga texturen gör att vinet fungerar extra bra med den friterade räkan. Du hittar vinet här på Systembolaget

Recept-bao-friterad-räka-gastronomiklubben-provinum

Ingredienser

  • 20 st

    stora råa räkor – MCS-märkta

  • 2 dl

    vetemjöl

  • 1,5 dl

    ljust öl

  • 1

    äggvita

  • 1 tsk

    bakpulver

  • salt

  • 2 dl

    panko

  • 8 dl

    neutral olja till fritering

  • Sallad:
  • 1 stor

    morot

  • 10 cm

    rättika

  • 2 msk

    ättika

  • 0,5 dl

    socker

  • 1 dl

    vatten

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    chiliflakes

  • Dressing:
  • 1 msk

    misopasta

  • 1 msk

    risvinäger

  • 1,5 dl

    majonnäs

  • 2 msk

    skivad gräslök

  • 2 droppar

    sesamolja

  • Till servering:
  • 8 små

    baobuns – ångade

  • gräslök

ca 60 min

Gör så här

Gör så här:

Vispa ihop ingredienserna till en klumpfri frityrsmet.

Strimla morot och rättika fint och pickla i en lag av ättika, socker, vatten o salt – låt stå svalt.

Rör ihop och smaka av dressingen.

Ånga baos och låt ligga kvar i bambukorgen med en kökshandduk över.

Hetta upp oljan till 180 grader. Torka av räkorna och doppa i frityrsmet och rulla sedan snabbt i panko innan de friteras gyllne i oljan. Låt rinna av på hushållspapper och salta.

Servera räkorna i de ångade bröden ihop med dressing och sallad.