Ankbröst med smak av timutpeppar/hallon, klöverhonung och kycklingsky

Av Kristin Åhlander

En fint balanserad hallonton får hjälp av den pigga timutpepparen där ankan kan få fram sina mustiga och fylliga smaker tillsammans med kycklingskyn.

Ankbrost-med-smak-av-timutpepparhallon-kloverhonung-och-kycklingsky

Ingredienser

  • 2 st

    ankbröst

  • 2 msk

    smör

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 2 msk

    klöverhonung

  • 4 dl

    kycklingbuljong, Salsus

  • 2 msk

    hallonvinäger

  • 2 msk

    soja, Sakura

  • 1 msk

    timutpeppar hallon, krossad eller mald

Gör så här

  1. Snitta fettkappan. Stek ankan i smör och vitlöksklyftor. Pensla under tiden ankan lite då och då med klöverhonungen. Strö lite av Timut hallon kryddan på. Börja med fettkappan nedåt i ca 5 minuter på medeltemperatur och sedan 3 min på andra sidan. Lägg ankan åt sidan för att vila.
  2. Häll i kycklingbuljongen, sojan och hallonvinägern i stekpannan och låt koka några minuter. Sila skyn. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Tranchera köttet och krydda sedan en gång till med Timut hallon och häll på skyn.
  4. Servera min fräscha grönsaker.